Miért segítünk?

Az elmúlt tíz év történelmünk egyik legfelkavaróbb évtizede volt. A szembenálló ideológiák, a véres forradalmak és a törékeny társadalmi-gazdasági struktúra miatt a világ népességének több mint egyharmada szenvedett az elnyomás, a szegénység és a durva emberijog-sértések következtében. Terrorizmus és nemzetközi gazdasági válság szaggatja a társadalom szerkezetét, a hisztéria, félelem és szorongás légkörét terjesztve.

Ám a zaklatottság nem korlátozódik a háború dúlta országokra. A nyugati világban egyre nagyobb méreteket ölt a drogfogyasztás és a fiatalkorú bűnözés; egyre több a széthulló család; nő az írástudatlanok és a munkanélküliek száma – és akkor még nem is beszéltünk arról a stresszről, amelyet mindezek a problémák létrehoznak. Ilyen körülmények között a települések vezetőire és a közszolgáltatást biztosító személyzetre rettentő teher hárul.

De vannak válaszok – igazi, valóban működő válaszok. Az önkéntes lelkészek figyelemre méltó eredménnyel használják őket, amikor és ahol csak szükséges. Ezek a megoldások a Szcientológia eszközeinek tárházából származnak, és vallási hovatartozástól függetlenül bárki alkalmazhatja őket.

A minden kontinensen jelen levő, több mint 200 000 tagot számláló önkéntes lelkész mozgalom közvetlenül közösségi vezetőkkel, tisztségviselőkkel és magánszemélyekkel együttműködve segít helyreállítani a rendet, és nyújt valódi segítséget bármilyen katasztrófa esetén.

Az önkéntes lelkészek igyekeznek elérni az embereket az utazó önkéntes lelkész kavalkádokkal, és valódi segítséget visznek a világ nagyobb városaiba és közösségeibe. Ezek a kavalkádok minden hónapban más városba látogatnak el, és minden alkalommal emberek ezreivel lépnek érintkezésbe.

A már sokak számára ismerős sárga sátorban mindenki személyes segítséget kaphat bármilyen problémával kapcsolatban.

Mivel a társadalmi bajok kezelése sokkal többet jelent nekik, mint munkát, az önkéntes lelkészek az elsők között érkeznek meg egy katasztrófa helyszínére. Képzettek arra, hogy reagáljanak a vészhelyzetekre, valamint arra, hogy biztosítsák mindazokat a dolgokat, amelyekre csak szükség lehet a szenvedés azonnali enyhítéséhez és a rend gyors helyreállításához. És mert az általuk alkalmazott technológia egyszerű és hatékony, gyorsan kiképeznek másokat is, hogy ők is tudjanak segíteni.

A szervezési jártasságuknak és a rendteremtési képességeiknek, valamint az áldozatok és mentőszemélyzet hatékony segítésének köszönhetően több ezren csatlakoztak hozzájuk, így az önkéntes lelkészek lettek az egyik legnagyobb független katasztrófa-elhárítási szervezet a Földön.

Világméretű erővé váltak azon a téren is, hogy olyan katasztrófasújtott területeknek nyújtanak hatékony megoldásokat, amelyekről nem szólnak az újságok szalagcímei: otthonokban és osztálytermekben és vállalkozásokban. A hét minden napján elérhetőek a nemzetközi önkéntes lelkész forródróton.  

Ha bárki, bármely vallást kövesse is, szeretne olyat tenni, amivel javíthatja az állapotokat maga körül, önkéntes lelkésszé válhat oly módon, hogy megtanulja az ezen az oldalon bemutatott ingyenes tanfolyamok egyszerű technikáit. Ezekkel a válaszokkal az önkéntes lelkész képes segíteni egy jobb világ felépítésében azáltal, hogy helyreállítja a rendet, a kedvességet és tisztességet minden egyén számára.